Menu

Andere rechtszaken tegen Allergan

Andere organisaties die een rechtszaak tegen Allergan starten 

 

De Siliconenzaak is juridisch gezien een collectieve actie. In een collectieve actie wordt door de rechter een exclusieve belangenbehartiger aangesteld door de rechter. Alle stichtingen die voldoen aan de vereisten van de WAMCA (Wet Afwikkeling Massaschade en Collectieve Actie) mogen een collectieve actie tegen Allergan starten. 

Tot nu toe is bij ons alleen bekend dat Claimshare een initiatief is gestart om een een collectieve actie te gaan starten tegen Allergan. Claimshare heeft de stichting Siliconenlek opgericht om deze rechtszaak mogelijk te gaan voeren. Claimshare is een commerciële organisatie en streeft winst na. De voorwaarden van deelname aan hun initiatief zijn nog niet duidelijk.  

Andere organisaties en deelnemersovereenkomsten

Mogelijk melden zich nog andere organisaties die ook een collectieve actie willen starten tegen Allergan. Aanmelden bij verschillende partijen voor een rechtszaak tegen Allergan is mogelijk, en iedereen is natuurlijk vrij om te kiezen waar ze zich aansluiten. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat als je een deelnemersovereenkomst ondertekent bij meerdere partijen, dit je ook verbindt aan al die partijen. Zo kan het gebeuren dat als de uitspraak komt, je hierdoor contractueel verbonden bent om aan verschillende organisaties met wie je een deelnemersovereenkomst hebt gesloten een percentage af te dragen.

Als je twijfelt tussen verschillende partijen of je je liever niet aan een bepaalde partij verbindt, raden wij je aan om je nergens aan te melden. Ook dan worden jouw belangen als slachtoffer automatisch behartigd in de rechtszaak. Bij een positieve uitspraak kun je je dan alsnog melden en gegevens verstrekken om de schadevergoeding te verkrijgen.

Het doel van de Siliconenzaak

Omdat Bureau Clara Wichmann een organisatie is zonder winstmerk, kiezen veel vrouwen ervoor zich bij ons aan te sluiten en niet bij andere partijen.
Bureau Clara Wichmann voert al bijna 40 jaar strategische, principiële rechtszaken en doet dat als stichting altijd zonder winstoogmerk en het belang van vrouwen is hierin leidend.
Zo hebben we principiële rechtszaken gevoerd voor de registratie van borstimplantaten, de vrije keuze in abortushulp, gratis anticonceptie, tegen dwangarbeid van jonge vrouwen in kloosterorde de Goede Herder, voor de ‘Afstandsmoeders’ die gedwongen hun kind af moesten staan in de vorige eeuw, en voor een versterking van de sociale rechtspositie van PGB-zorgverleners. Hiernaast loopt er een WOO-verzoek (Wet Open Overheid) bij het Ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport, om te achterhalen hoe de politieke besluitvorming omtrent (onveilige) borstimplantaten is verlopen en te kijken wanneer een explantatie wel en wanneer niet wordt vergoed en waarom niet. 

 

Door onze ruime ervaring en doordat bij Bureau Clara Wichmann de rechten van vrouwen altijd voorop staan, willen wij de Siliconenzaak doen, om voor zoveel mogelijk vrouwen schadevergoeding te vragen. Samen staan we sterk! We hopen dan ook dat je je bij ons aanmeldt.

 

Ben jij 1 van de 60.000? Dan hebben we je nu nodig.

Hoe meer vrouwen meedoen, hoe sterker we staan. Daarmee help je niet alleen jezelf maar ook de duizenden andere vrouwen met deze implantaten.

Check hier of jij Allergan implantaten hebt en doe mee. Dan strijden wij voor jouw schadevergoeding.