Siliconenzaak
door Bureau Clara Wichmann

WE ZIJN MET 60.000

En dat zijn er 60.000 te veel. Want 60.000 mensen in Nederland dragen gevaarlijke Biocell borstimplantaten. Deze implantaten lekken siliconen met nare gezondheidsklachten tot gevolg. Ook vergroten ze de kans op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Daarom spant Bureau Clara Wichmann met steun van andere organisaties een rechtszaak aan tegen de fabrikant van de Biocell implantaten, Allergan.

Schadevergoeding

Met een keuze voor borstvergroting- of reconstructie is niets mis. Met de Biocell implantaten van Allergan wél. Ze vergroten de kans op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker 466 keer.  

 Het zijn feiten waar de farmaceut geen verantwoordelijkheid voor neemt. Maar dat laten wij – Bureau Clara Wichmann en Meldpunt Klachten Siliconen – niet gebeuren. 

 Wij spannen een rechtszaak aan tegen Allergan en eisen schadevergoeding voor alle gedupeerden. Dit doen we samen met zo veel mogelijk mede-eisers.

 Dus controleer het merk van je siliconen. Meld je aan, en deel deze oproep. En dwing de farmaceut alle gedupeerden te compenseren.

We zijn met 60.000.

Deel
Deel
Deel
Deel
Deel

Doe mee

Heb je of had je Biocell (Natrelle) borstimplantaten van fabrikant Allergan (McGhan/Inamed)? Meld je dan aan voor de collectieve rechtszaak. Deze zaak heeft tot doel om voor jou en vele andere vrouwen schadevergoeding te vorderen van Allergan voor de schade en risico’s die ontstaan door de ondeugdelijke borstimplantaten die Allergan op de markt heeft gebracht.

Je doet mee onder de voorwaarde dat je alleen meebetaalt aan de kosten van deze juridische actie als er een schadevergoeding wordt toegewezen. De inzet is om de kosten van deze actie door Allergan te laten betalen, zodat je niks van jouw schadevergoeding hoeft af te dragen. Als dit niet lukt, dan is jouw bijdrage in de kosten van deze actie nooit meer dan 15% van de voor jou verkregen schadevergoeding. Als er voor jou geen schadevergoeding wordt verkregen, ben je niets verschuldigd.

Als je recht hebt op dekking van een rechtsbijstandsverzekering en je vóór of uiterlijk op 31 december 2022 aanmeldt, dan vergoedt deze rechtsbijstandsverzekeraar de kosten voor deelname aan de actie. Je hoeft dan geen percentage af te dragen van de voor jou verkregen schadevergoeding. Bij aanmelding ná 31 december 2022, dan gelden de specifieke voorwaarden van jouw rechtsbijstandsverzekeraar. In dat geval draag je hoe dan ook nooit meer dan 15% af van de voor jou verkregen schadevergoeding.

2,773

MEDE-EISERS DOEN AL MEE!