Siliconenzaak
door Bureau Clara Wichmann

Over ons

Deze rechtszaak is een initiatief van Bureau Clara Wichmann, en wordt gesteund door onder andere de Stichting SVS/Meldpunt Klachten Siliconen en Borstkankervereniging Nederland.

Bureau Clara Wichmann

Bureau Clara Wichmann streeft al meer dan 35 jaar naar een betere maatschappelijke en rechtspositie van vrouwen in Nederland. Hiernaast zijn wij medestander in het bestrijden van alle vormen van genderdiscriminatie, ongelijkheid en stereotypering. Dit doen we door de bevordering en beïnvloeding van het recht, de rechtspraktijk, wet- en regelgeving en de wetstoepassing waarin principiële kwesties aan de orde komen die de rechten van vrouwen direct raken. Bureau Clara Wichmann is een non-profit stichting die werkt op basis van fondsen, (project)subsidies en donaties. 

In 2013 voerde Bureau Clara Wichmann samen met Stichting SVS/Meldpunt Klachten Siliconen een proefproces over de veiligheid van siliconen tegen de Staat. Samen eisden we  dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg handhavend op zou treden tegen het gebruik van gevaarlijke siliconen borstimplantaten. Bureau Clara Wichmann strijdt tegen het onrecht dat vrouwen steeds vaker te maken hebben met ondeugdelijke medische producten en niet serieus worden genomen in hun klachten.

Bureau Clara Wichmann
SVS MKS

Stichting SVS/Meldpunt Klachten Siliconen

Stichting voor Vrouwen met Siliconen Implantaties (SVS)/Meldpunt Klachten Siliconen werd in 1992 opgericht door en voor vrouwen met gezondheidsklachten door onveilige borstimplantaten. Al meer dan 6000 vrouwen hebben zich bij het Meldpunt gemeld met gezondheidsklachten. Via verschillende wegen vraagt de Stichting aandacht voor onveilige borstimplantaten: via de overheid, plastisch chirurgen, artsen en de Europese Commissie.

Borstkankervereniging Nederland

Al veertig jaar komt Borstkankervereniging Nederland (BVN) op voor (ex-)borstkankerpatiënten, mensen met erfelijke/familiaire aanleg en hun naasten, geven we informatie en zorgen we voor lotgenotencontact.

BVN maakt zich sterk voor dat mensen die met borstkanker te maken hebben de behandeling, zorg en steun krijgen die op hen is afgestemd en bij hen past. BVN doet dit aan de hand van belangenbehartiging voor goede kwaliteit van zorg en van leven, informatievoorziening en lotgenotencontact. Daarnaast zet BVN onderwerpen op de agenda van ziekenhuizen, onderzoekers, zorgverzekeraars en andere belangrijke stakeholders, om de kwaliteit van zorg en leven te verbeteren. Daarnaast reageren ze op actuele ontwikkelingen, beslissingen van overheid en zorgverzekeraars.

Borst Kanker Vereniging

Met steun van deze rechtsbijstandverzekeraars:

Neem contact
met ons op

Heb je vragen over de rechtszaak? Neem dan contact met ons op door het contactformulier hieronder in te vullen.

Bureau Clara Wichmann is ook telefonisch bereikbaar: 020-5258113 (Dinsdag- en vrijdagmiddag tussen 12:00 en 17:00 uur).

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 20 MB.
    Ik ga akkoord met het privacybeleid.*