Menu

Breast Implant Illness in uitzending Radar: ‘Vrouwen worden niet serieus genomen’

Deel
Deel
Deel
Deel

Op 22 november 2021 besteedde het programma Radar aandacht aan Breast Implant Illness. Op dit moment worden klachten als zoals vermoeidheid, benauwdheid en pijn in je hele lichaam, die mogelijk het gevolg zijn van borstimplantaten, nog niet altijd serieus genomen voor artsen en specialisten. Daardoor wordt het verwijderen van borstimplantaten niet vergoed door zorgverzekeraars, omdat daarvoor sprake moet zijn van een ‘medische noodzaak’.

Anniek de Ruijter, directeur van Bureau Clara Wichmann, vertelt in Radar waarom dit onacceptabel is: “Dit is nou typisch zo’n zaak waar het gaat om vrouwen die lange tijd niet geloofd worden, niet serieus genomen worden. Dat het verband nog niet duidelijk is aangetoond, komt fabrikanten natuurlijk goed uit, en het is lastig voor de vrouwen.”

Bron: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/klachten-door-je-borstimplantaten-verwijderen-wordt-niet-snel-vergoed/

Doe mee met de rechtszaak tegen Allergan.

Ben jij 1 van de 60.000? Dan hebben we je nu nodig.

Hoe meer vrouwen meedoen, hoe sterker we staan. Daarmee help je niet alleen jezelf maar ook de duizenden andere vrouwen met deze implantaten.

Check of jij Allergan implantaten hebt en doe mee. Dan strijden wij voor jouw schadevergoeding.

Heb je andere vragen? Bekijk de veelgestelde vragen pagina