Menu

Stand van zaken

Deel
Deel
Deel
Deel

Zoals aangekondigd in onze vorige nieuwsbrief, heeft de rechtbank op 1 mei dit jaar bepaald dat personen die vallen in de zogeheten ‘nauw omschreven groep’ tussen 15 mei en 15 juli 2024 aan de rechtbank kunnen laten weten dat zij niet willen worden gebonden door de uitkomst van de Siliconenzaak. Dit wordt de ‘opt-out periode’ genoemd. De ‘nauw omschreven groep’ bestaat uit alle personen (in het tussenvonnis aangeduid als Vrouwen) die in Nederland een behandeling hebben gehad ter plaatsing (implantatie) van getextureerde implantaten van Allergan die op of na 15 november 2016 in het verkeer zijn gebracht.

Voor vrouwen die in de nauw omschreven groep vallen en op 1 mei 2024 niet in Nederland woonden geldt een andere regeling. Als zij graag mee willen blijven doen met de Siliconenzaak, hebben ze nog tot 15 juli om aan de rechtbank te laten weten dat zij juist wel willen dat Bureau Clara Wichmann hun belangen behartigt in deze procedure. Dit wordt de ‘opt-in’ genoemd.

Op onze website beantwoorden we een groot aantal vragen die naar aanleiding van dit laatste tussenvonnis bij je zouden kunnen zijn opgekomen.  

Na afloop van de opt-out/opt-in periode hebben Bureau Clara Wichmann en Allergan nog tot 14 augustus de tijd om een schikking te beproeven. Indien partijen er onderling niet uitkomen, wordt Allergan in de gelegenheid gesteld een inhoudelijke conclusie van antwoord te nemen, waarin zij zal reageren op de standpunten die Bureau Clara Wichmann in haar dagvaarding naar voren heeft gebracht. De rechtbank heeft voorlopig de week van 9 december 2024 gereserveerd voor een mondelinge behandeling van de Siliconenzaak.

Doe mee met de rechtszaak tegen Allergan.

Ben jij 1 van de 60.000? Dan hebben we je nu nodig.

Hoe meer vrouwen meedoen, hoe sterker we staan. Daarmee help je niet alleen jezelf maar ook de duizenden andere vrouwen met deze implantaten.

Check of jij Allergan implantaten hebt en doe mee. Dan strijden wij voor jouw schadevergoeding.

Heb je andere vragen? Bekijk de veelgestelde vragen pagina