Menu

Daisy sluit zich aan bij de Siliconenzaak

Deel
Deel
Deel
Deel

Verpleegkundige Daisy (32) heeft haar energie terug

“Toen ik 11 jaar geleden de keuze maakte om borstimplantaten te laten plaatsen heb ik dat niet in een week besloten. Jarenlang heb ik mij onzeker gevoeld, geen volledige vrouw en heb diverse vrouwonvriendelijke opmerkingen gehad, omdat ik niet de borsten had zoals andere meiden. Ik heb dus een weloverwogen beslissing gemaakt voor vergroting. Maar mijn implantaten van Allergan bleken mogelijk schadelijk te zijn voor mijn gezondheid.”

Daisy zag de documentaire “Moordtieten” op NPO3.

“Toen ik wist dat ik ‘die’ implantaten uit de documentaire heb, zei mijn man: “Ze moeten eruit! Jouw gezondheid is het belangrijkste”. Ik wist meteen dat hij gelijk had. Maar het idee dat ik terug moest naar die onzekerheid maakte mij bang. Een gevecht tussen mijn hoofd en mijn hart heb ik het vaak genoemd.”

Pijnlijk
Toen ik een afspraak had gemaakt om te vragen wat de plastisch chirurg voor mij kon betekenen en wat het mij zou gaan kosten, namen de implantaten de beslissing van mij over. Mijn rechterborst begon enorm op te zwellen en werd erg pijnlijk. Via mijn huisarts kwam ik toen in een medische molen terecht. Mammografie, echo, punctie van het opgehoopte vocht in mijn borst en wachten op de uitslag of het geen lymfeklierkanker BIA-ALCL was.
Gelukkig was het geen kanker, maar bleek wel dat mijn implantaat geruptureerd [gescheurd, red.] is. Binnen twee weken zijn in 2023 beide implantaten verwijderd. Na de operatie liet de chirurg mij zien dat één van de twee implantaten bijna doormidden en helemaal verkleurd was. Dit heeft al die tijd in mijn lijf gezeten.

Energie terug, klachten weg
Het is nu negen maanden na de operatie. Ik heb weer energie en kan mij ook weer concentreren. Ik heb jaren plezier gehad van mijn implantaten en heb de vermoeidheid en concentratieproblemen altijd weggewuifd: er is altijd wel een reden te bedenken waarom je moe bent, toch? Mijn onverklaarbare neurologische klachten zijn verdwenen.
Nu ik van deze klachten af ben besef ik pas dat ik veel feestjes, uitjes en tijd met mijn kinderen heb gemist omdat ik altijd moe was. Dat dit in relatie staat met de explantatie kan ik zelf niet aantonen, maar ik ervaar het wel als opvallend.

Recht op schadevergoeding
Met de kennis van nu zou ik het nooit meer doen. Mijn gezondheid en mijn gezin zoveel belangrijker dan een paar borsten. Ik ben de eerste jaren erg blij geweest met mijn keuze, maar wist toen nog niet dat deze implantaten schadelijk konden zijn voor mijn gezondheid.

Vanwege de gezondheidsrisico’s is dit type implantaten in 2018 van de markt gehaald. De fabrikant heeft tot dusver geen stappen ondernomen om de vrouwen te informeren of tegemoet te komen die ze voor die tijd al droegen. Om deze reden is Bureau Clara Wichmann de siliconenzaak gestart, waar ik nu aan meedoe. Ik had die implantaten die mogelijk schadelijk zijn voor mijn gezondheid en heb recht op een schadevergoeding om de medische kosten terug te krijgen.
Als nu iemand mijn stukje leest die ook borstimplantaten heeft, hoop ik dat je via www.siliconenzaak.nl nagaat of ze schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Informeer je goed!

Foto van Daisy: Lisanka Pauw
Doe mee met de rechtszaak tegen Allergan.

Ben jij 1 van de 60.000? Dan hebben we je nu nodig.

Hoe meer vrouwen meedoen, hoe sterker we staan. Daarmee help je niet alleen jezelf maar ook de duizenden andere vrouwen met deze implantaten.

Check of jij Allergan implantaten hebt en doe mee. Dan strijden wij voor jouw schadevergoeding.

Heb je andere vragen? Bekijk de veelgestelde vragen pagina