Menu

De Siliconenzaak is officieel van start

Deel
Deel
Deel
Deel

Op 5 april was de officiële eerste zitting in de Siliconenzaak. We vertellen je daar graag meer over.

De stand van zaken

Nadat Bureau Clara Wichmann in december een dagvaarding uitbracht namens alle 60.000 vrouwen in Nederland met getextureerde borstimplantaten van Allergan, moesten we drie maanden wachten omdat andere partijen de gelegenheid kregen om ook een dagvaarding uit te brengen in dezelfde zaak. Op 13 maart is de termijn van drie maanden verstreken en was Bureau Clara Wichmann de enige partij die een dagvaarding heeft uitgebracht.

Op 5 april begon de zaak met een rolzitting: een schriftelijke zitting waarbij Bureau Clara Wichmann en Allergan aan de rechter lieten weten hoe zij het verloop van de zaak zien. In andere collectieve rechtszaken is het namelijk gebruikelijk dat de rechter de zaak in kleinere stukjes ‘opknipt’ en de zaak per onderwerp behandelt. Wij verwachten dat er op korte termijn een eerste zitting bij de rechtbank zal worden gepland. Zodra wij meer informatie hebben over de planning en de datum van de zitting vind je dat terug op deze website.

Persoonlijke verhalen in de media

In de tussentijd hebben meer dan 5500 vrouwen zich bij Bureau Clara Wichmann aangemeld voor de rechtszaak. Rondom de zitting was er daarom veel belangstelling voor de zaak. Zo besteedden het NOS Journaal en RTL Nieuws aandacht aan de zaak.

Ook waren advocaat Jantina Hiemstra en gedupeerde Riet Verbeek te horen bij Vroeg! bij BNNVARA.

Meer persoonlijke verhalen en achtergrond over de zaak waren ook te lezen bij de NOS, AD, de Telegraaf (en ook hier), het Financiële Dagblad en Trouw (zie ook hier).

Meedoen blijft mogelijk

Heb jij of had jij ook getextureerde borstimplantaten van Allergan en had je je nog niet aangemeld bij Bureau Clara Wichmann? Het blijft mogelijk om je aan te melden voor de rechtszaak zolang de zaak loopt. In principe doe je automatisch mee aan de zaak, maar alsnog is aanmelden bij Bureau Clara Wichmann nuttig. Zo kunnen wij jou op de hoogte houden over het verloop van de zaak en eventueel helpen met het opvragen en verwerken van bewijsmateriaal.

Samen staan we sterk!

Doe mee met de rechtszaak tegen Allergan.

Ben jij 1 van de 60.000? Dan hebben we je nu nodig.

Hoe meer vrouwen meedoen, hoe sterker we staan. Daarmee help je niet alleen jezelf maar ook de duizenden andere vrouwen met deze implantaten.

Check of jij Allergan implantaten hebt en doe mee. Dan strijden wij voor jouw schadevergoeding.

Heb je andere vragen? Bekijk de veelgestelde vragen pagina